Germania se îndreaptă spre redresare, perspectivele industriei sporesc încrederea companiilor în economie

  • 22 Februarie 2021 19:50
Germania se îndreaptă spre redresare, perspectivele industriei sporesc încrederea companiilor în economie

Încrederea întreprinzătorilor germani a crescut peste așteptări în februarie, pe fondul perspectivelor optimiste privind industria și comenzile, și astfel s-a redresat după ce, în ianuarie, înregistrase cel mai scăzut nivel din ultimele șase luni, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Institutul de cercetare economică Ifo a anunțat luni că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat în februarie o creștere până la 92,4 puncte, de la o cifră revizuită de 90,3 puncte luna precedentă. Este cel mai ridicat nivel din octombrie și depășește cu mult estimările analiștilor.

Studiul Ifo a fost realizat în rândul a 9.000 de companii germane. Analiștii se așteptau la un declin al acestui indicator până la nivelul de 90,2 puncte.

"Economia Germaniei se îndreaptă spre redresare. Companiile și-au revizuit în creștere planurile de producție, iar estimările privind exporturile au crescut de asemenea. Registrele de comenzi sunt pline", a afirmat Klaus Wohlrabe, economist al Ifo, pentru Reuters.

Indicele privind actuala situație a urcat în februarie până la 90,6 puncte, de la 89,2 puncte luna precedentă, în timp ce indicele privind așteptările pentru următoarele șase luni a înregistrat o creștere până la 94,2 puncte, de la 91,5 puncte în ianuarie, depășind estimările analiștilor.

"Companiile se așteaptă la o redresare solidă din primăvară, după ce consumatorii au făcut economii în timpul restricțiilor", a apreciat economistul Commerzbank Joerg Kraemer.

Anul trecut, Germania a înregistrat cea mai gravă contracție a economiei de după cel de Al Doilea Război Mondial. Luna trecută, Guvernul de la Berlin și-a revizuit în jos prognozele de creștere a PIB în acest an, până la 3%, o revizuire semnificativă față de estimările din toamnă când miza pe un avans de 4,4%. Aceasta înseamnă că economia germană va reveni cel mai probabil la nivelul de dinaintea crizei abia în 2022.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
8,85
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău