Germania se alătură Rusiei și Chinei și critică noua strategie nucleară a SUA

  • 05 Februarie 2018 13:21
Germania se alătură Rusiei și Chinei și critică noua strategie nucleară a SUA

Ministrul german de Externe s-a alăturat Rusiei și Chinei în demersul acestora de a critica Administrația Trump care dorește să doteze SUA cu arme nucleare cu putere scăzută. Acesta a avetizat că ” o nouă cursă a înarmării este în plină desfășurare”, precizează Deutsche Welle.

Gabriel a punctat că este datoria Europei să preia frâiele privind promovarea dezarmării nucleare la nivel global.

“La fel ca în perioada Războiului Rece, noi în Europa suntem în mod special amenințați” de “o nouă cursă a înarmării”, a precizat înaltul oficial gemran, “Tocmai de aceea noi, în Europa, trebuie să identificăm noi inițiative pentru controlul armamentului și dezarmare”, a completat Sigmar Gabriel.

Comentariile ministrului german de Externe survin după ce Statele Unite au făcut publice intențiile de a se dota cu arme nucleare cu putere scăzută ca răspuns principal la reînarmarea Rusiei.

Cu toate că autoritățile americane au insistat vineri, la prezentarea noii doctrine nucleare, că scopul este consolidarea și înnoirea arsenalului fără suplimentarea numărului de ogive nucleare, Gabriel a avertizat că dezvoltarea de noi arme “trimite un semnal greșit și poate genera o cursă a înarmării“.

Gabriel a admis că anexarea Crimmei de către Rusia, în anul 2014, a dus la ”o scădere dramatică a încrederii în Moscova” de către Europa și SUA, completând că ”semnele reînarmării Rusiei sunt evidente”.

Sigmar Gabriel nu este singurul care a reacționat după anunțul făcut de Statele Unite privind sporirea capabilităților nucleare.

Ministerul chinez al Apărării a declarat că se opune ”cu fermitate” strategiei Administrației Trump. ”Sperăm că Statele Unite vor abandona această mentalitate de Război Rece, își vor asuma responsabilitatea pentru dezarmare nucleară și vor judeca corect evoluțiile militare”, a atenționat purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării, Ren Guoqiang.

Duminică, Rusia a criticat cu voracitate documentul, calificându-l ca fiind ”belicos”.

Sursa: CaleaEuropeană.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
24,24
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:5,66 m/s
Tue
18
Wed
18
Thu
19
Fri
20
Sat
18
Arhivă Radio Chișinău