Germania: Scholz vrea să rămână ministru al finanțelor, în pofida candidaturii la conducerea SPD

  • 16 August 2019 18:08
Germania: Scholz vrea să rămână ministru al finanțelor, în pofida candidaturii la conducerea SPD

Ministrul finanțelor german Olaf Scholz nu ar avea de gând să renunțe la postul său, în pofida intenției de a candida la președinția Partidului Social-Democrat SPD, funcție rămasă vacantă după demisia lui Andrea Nahles în iunie și pentru care au fost depuse patru candidaturi alternative, au relatat vineri dpa și EFE, pereluat de AGERPRES.

Scholz le spusese liderilor interimari ai SPD că și-ar dori să intre în cursa pentru conducerea partidului de centru-stânga, potrivit Der Spiegel.

Vicecancelar în coaliția guvernamentală cu blocul conservator al Angelei Merkel, Scholz urmează să candideze pentru funcția pe care a mai ocupat-o între februarie și aprilie 2018, după demisia lui Martin Schulz și până la alegerea lui Nahles.

Decizia este oarecum neașteptată, întrucât însuși ministrul de finanțe exclusese în mai multe rânduri posibilitatea de a-și prezenta candidatura pentru această funcție.

Rețeaua de ziare RND, citând surse SPD, afirmă că Scholz dorește să rămână ministru de finanțe. Scholz va concura cu o femeie candidat, copiind modelul de dublu leadership al Verzilor.

Conform media germane, el ar intenționa să-și anunțe candidatura la conducerea SPD săptămâna viitoare. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău