Germania, România și Spania, primele în topul statelor care au trimis cele mai multe ajutoare umanitare în Republica Moldova

  • 20 August 11:26
Germania, România și Spania, primele în topul statelor care au trimis cele mai multe ajutoare umanitare în Republica Moldova

Douăzeci și cinci de state au trimis donații cu titlu de asistență umanitară în Republica Moldova pe parcursul primului semestru al acestui an. Conform statisticii vamale, cele mai multe ajutoare au fost acordate de Germania, România și Spania.

Potrivit Ministerului Muncii și Protecției Sociale, Germania a acordat ajutoare în valoare de 112,5 milioane de lei (38,4%), urmată de România - 95,3 milioane de lei (32,5%) și Spania - 21,5 milioane de lei (7,3%). Alte ajutoare au venit din partea SUA - 14,2 milioane de lei (4,8%), China - 13,3 milioane de lei (4,5%), Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord - 9,6 milioane de lei (3,3%), Olanda - 9,1 milioane de lei (3,1%) și Vietnam - 5,9 milioane de lei (2,0%).

Printre beneficiarii de ajutoare umanitare în Republica Moldova sunt incluse categoriile cele mai defavorizate ale populației, cum ar fi: persoanele vârstnice, copiii orfani și cei rămași fără ocrotire părintească, copiii cu dizabilități, familiile cu trei și mai mulți copii, familiile monoparentale, șomerii, grupurile care trăiesc sub pragul sărăciei, persoanele afectate de calamități naturale, persoanele cu dizabilități, persoanele bolnave și alte persoane vulnerabile care nu își pot realiza de sine stătător drepturile și interesele legitime.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică * Știri * Muzică
Meteo Chișinău
19,24
Cer acoperit de nori
Umiditate:94 %
Vint:3,6 m/s
Fri
22
Sat
21
Sun
18
Mon
18
Tue
20
Arhivă Radio Chișinău