Germania respinge sugestia lui Trump ca Rusia să fie reprimită în G7

  • 21 August 2019 17:32
Germania respinge sugestia lui Trump ca Rusia să fie reprimită în G7

Guvernul german a transmis miercuri că nu este de acord cu o revenire a Rusiei în G7 (grupul celor mai industrializate țări ale lumii), sugerată de președintele american Donald Trump, care ar putea aduce această chestiune în discuție și la summitul G7 care începe sâmbătă la Biarritz, relatează agențiile DPA și EFE.

Purtătorul de cuvânt al guvernului de la Berlin, Steffen Seibert, a amintit că Rusia a fost exclusă din acest grup după anexarea Crimeei și susținerea separatiștilor din estul Ucrainei, astfel că, atât timp cât această situație persistă, nu poate fi acceptată reprimirea Rusiei în G7 (G8 în formatul cu Rusia).

Seibert a adăugat că guvernul de la Berlin înțelege că Trump are interesul să discute acest subiect la summitul G7, oficialul german confirmând că tema revenirii Rusiei în G7 va fi abordată dacă președintele SUA va propune dezbaterea ei.

''Cred că ar fi mult mai potrivit să avem Rusia înăuntru. Trebuie să fie G8 pentru că multe lucruri despre care vorbim au legătură cu Rusia'', a declarat Trump presei în timpul întâlnirii cu președintele român Klaus Iohannis.

sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău