Germania respinge livrarea de blindate Fuchs către Ucraina din motive de securitate

  • 07 Iulie 2022 19:37
Germania respinge livrarea de blindate Fuchs către Ucraina din motive de securitate

Ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, a respins livrarea de tancuri de transport “Fuchs” către Ucraina, invocând propriile interese de securitate ale Germaniei, relatează dpa, preluat de Agerpres.

„Sprijinim Ucraina cu tot ceea ce este posibil și responsabil. Dar trebuie să garantăm capacitatea Germaniei de a se apăra”, a declarat ministrul SPD pentru agenția de știri dpa, răspunzând cererilor CDU/CSU.

Grupul parlamentar CDU/CSU din opoziție intenționează să ceară livrarea pe termen scurt a 200 de tancuri de transport Ucrainei într-o rezoluție adoptată joi de Bundestag.

„Pentru armata ucraineană, este vorba de trimiterea rapidă de materiale fiabile care pot fi desfășurate imediat pe linia frontului. Un astfel de material se află în inventarul Bundeswehr și urmează să fie retras din uz de către Bundeswehr: vehiculul blindat de transport Fuchs”, se arată în moțiune.

În rezoluție, grupul parlamentar se referă, de asemenea, la o decizie privind livrarea de armament greu către Ucraina, care a fost luată împreună cu coaliția „semafor” în Bundestag la sfârșitul lunii aprilie.

Germania a început să livreze Ucrainei echipament militar mai greu, precum tancuri antiaeriene, chiar dacă mult mai târziu decât ceruse Kievul. Liderii ucraineni continuă să preseze aliații occidentali să-i trimită mai mult echipament pentru a putea respinge forțele militare ruse.

Cu toate acestea, șeful de stat-major al armatei germane, Inspectorul-general Eberhard Zorn, a declarat anterior că nu vede nicio posibilitate de a preda tancurile Ucrainei.

„De aceea, este iresponsabil să vrei să jefuiești Bundeswehr, mai ales în aceste vremuri, și chiar să ignori cu ignoranță sfatul militar al inspectorului general”, a mai declarat Lambrecht.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
20,52
Cer senin
Umiditate:55 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău