Germania relaxează reglementările legate de angajarea lucrătorilor străini, pentru a face față deficitului de personal din aeroporturi

  • 29 Iunie 2022 18:03
Germania relaxează reglementările legate de angajarea lucrătorilor străini, pentru a face față deficitului de personal din aeroporturi

Germania va relaxa reglementările privind angajarea lucrătorilor străini, pentru a face față deficitului de personal de la aeroporturi, în contextul sezonului de vară aglomerat, a anunțat, miercuri, ministrul german de Interne, Nancy Faeser. 

"Vom sprijini companiile să angajeze persoane din străinătate, în special din Turcia", a declarat Faeser, după ce propunerile au fost adoptate la ședința cabinetului. Trebuie menținute cerințele privind securitatea și încrederea, a subliniat oficialul german.

Companiile aeriene și operatorii de aeroporturi din Europa se confruntă cu lipsa de personal care să gestioneze fluxurile de pasageri, după ce în perioada verii s-a majorat cererea pentru călătorii aeriene, în urma ridicării majorității restricțiilor, notează dpa, citată de Agerpres. Tot mai mulți angajați amenință cu mișcări de protest.

Pe plan global, operatorii aerieni au concediat o parte din angajați și au redus alte costuri în timpul pandemiei, când cele mai multe zboruri erau oprite, iar când cererea a revenit s-au confruntat cu dificultăți.

"Este o problemă pe care o avem în Europa". Angajații de la companiile private au plecat în timpul perioadei în care aeroporturile au fost închise, ca efect al pandemiei, a afirmat ministrul Transporturilor, Volker Wissing.

Informațiile din sectorul aerian arată că în prezent nu sunt necesari câteva mii de angajați la aeroporturile din Turcia și aceștia ar putea acoperi deficitul de personal din Germania, a explicat ministrul Muncii, Hubertus Heil.

Statul va urgenta acordarea permiselor de intrare temporară, a celor rezidențiale și de muncă, a adăugat oficialul.

Angajații temporari, care vor beneficia de cazare și salariu standard, vor trebui să îndeplinească aceleași verificări de securitate și fiabilitate ca restul angajaților, de exemplu cei care sunt responsabili de bagaje, pregătirea putând dura două săptămâni, a informat oficialul.

Conform datelor Asociației aeroporturilor ADV, aproximativ unul din cinci locuri de muncă în domeniul verificărilor, securității și manipulării aeronavei nu sunt ocupate.

În următoarele zile, operatorii de aeroporturi ar urma să anunțe numărul exact al angajaților de care au nevoie, dar șeful Asociației ABL se așteaptă ca în următoarele trei luni să fie aduși 1.000 - 2.000 de angajați, cel mai probabil începând din august.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
3,24
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:4,63 m/s
Thu
2
Fri
1
Sat
0
Sun
-4
Mon
-5
Arhivă Radio Chișinău