Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru a economisi gazul la iarnă

  • 04 Octombrie 2023 19:13
Germania reactivează termocentralele pe cărbune pentru a economisi gazul la iarnă

Guvernul german a aprobat miercuri, 4 octombrie, reactivarea termocentralelor pe cărbune păstrate în rezervă, ca o soluție preventivă pentru iarna care vine, relatează agenția EFE, citată de AGERPRES.

Repunerea în exploatare a acestor termocentrale se va realiza 'pentru o perioadă limitată, ca acoperire preventivă pentru iarna următoare', se arată într-un comunicat al guvernului federal de la Berlin.

Acesta explică faptul că legislația actualizată referitoare la folosirea unităților producătoare de electricitate menținute în conservare oferă posibilitatea reactivării lor pentru o perioadă limitată de timp de la începutul lunii octombrie până cel târziu la sfârșitul lunii martie, dar cu condiția să fie în vigoare nivelul de alertă sau de urgență pentru aprovizionarea cu gaz natural.

Termocentralele vor fi reactivate 'pentru a economisi gazul în producția de electricitate și evitarea astfel a blocajelor în aprovizionarea cu gaz pentru sezonul de încălzire 2023-2024', mai precizează guvernul german, care asigură 'că obiectivul finalizării renunțării progresive la cărbune în mod ideal până în anul 2030 nu va fi afectat, la fel nici obiectivele climatice'.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de muzică cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:46 %
Vint:6,69 m/s
Tue
18
Wed
14
Thu
15
Fri
13
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău