Germania răspunde Turciei că are nevoie de mai multe dovezi pentru a cataloga mișcarea Gülen drept organizație teroristă

  • 28 Septembrie 2018 16:25
Germania răspunde Turciei că are nevoie de mai multe dovezi pentru a cataloga mișcarea Gülen drept organizație teroristă

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a declarat că guvernul său are nevoie de mai multe dovezi pentru a cataloga drept organizație teroristă mișcarea clericului turc Fethullah Gülen, autoexilat în Statele Unite.

Solicitarea a fost făcută de Turcia, care îl acuză pe Fethullah Gülen pentru orchestrarea loviturii de stat eșuate din iulie 2016, din Turcia. 

Vorbind la Berlin, în conferință de presă comună cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, cancelarul Merkel a declarat că Germania i-a dat în urmărire pe mai mulți indivizi a căror extrădare a fost solicitată de Ankara în baza unor acuzații de terorism, dar a precizat că nu este sigur că indivizii se mai află pe teritoriul Germaniei.

"Luăm în serios dovezile pe care ni le-a prezentat Turcia, dar avem nevoie de mai mult material pentru a clasifica această mișcare în același fel cum clasificăm mișcarea kurdă PKK" - a declarat Angela Merkel. 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
22,24
Nori împrăștiați
Umiditate:49 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău