Germania raportează cea mai mare oscilație săptămânală de temperatură înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice

  • 23 Februarie 2021 14:31
Germania raportează cea mai mare oscilație săptămânală de temperatură înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice

Germania, care s-a confruntat în această lună cu căderi masive de zăpadă și un ger pătrunzător, urmate după câteva zile de o vreme caracteristică mai degrabă unei primăveri călduroase, a raportat cea mai mare oscilație săptămânală de temperatură înregistrată de la debutul măsurătorilor meteorologice, informează DPA, potrivit Agerpres.

Specialiștii în climatologie de la Serviciul German de Meteorologie (DWD) au anunțat marți că Germania nu a trecut niciodată în epoca modernă printr-o alternanță termică atât de mare precum aceea care a fost înregistrată la stația meteorologică din Gottingen, un oraș din centrul țării.

O temperatură de -23,8 grade Celsius a fost înregistrată la acea stație pe 14 februarie. Șapte zile mai târziu, pe 21 februarie, meteorologii germani au înregistrat o temperatură de +18,1 grade Celsius, marcând astfel o diferență termică de 41,9 grade Celsius.

Pentru a găsi o oscilație comparabilă, meteorologii germani au trebuit să meargă mulți ani în urmă pe firul istoriei. Precedentul record în domeniu a fost stabilit în mai 1880, în perioada primelor zile ale măsurătorilor meteorologice. Atunci, o creștere cu 41 de grade a temperaturii exterioare a fost măsurată într-un interval de șapte zile, a precizat purtătorul de cuvânt de la DWD.

În nordul Germaniei, alte două recorduri de căldură pentru anotimpul de iarnă au fost doborâte luni.

În orașul Quickborn a fost atinsă valoarea de 18,9 grade Celsius, doborând recordul precedent de 17,8 grade Celsius, stabilit în urmă cu doi ani.

În regiunea orașului Hambug, stația meteorologică Neuwiedenthal a înregistrat o temperatură de 21,1 grade Celsius în cursul zilei de luni. Precedentul record raportat la aceeași stație, care era de 18,1 grade Celsius, fusese stabilit în urmă cu un an și a fost pur și simplu "pulverizat", a adăugat purtătorul de cuvânt de la DWD.

"Pentru prima dată de la debutul măsurătorilor meteorologice, temperatura din Hamburg a trecut de pragul de 20 de grade Celsius în timpul iernii", a adăugat el.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
12,24
Cer senin
Umiditate:40 %
Vint:6,17 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
7
Tue
10
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău