Germania: Protest al celor care se opun restricțiilor impuse în gestionarea pandemiei de COVID-19

  • 05 Octombrie 2020 08:13
Germania: Protest al celor care se opun restricțiilor impuse în gestionarea pandemiei de COVID-19

Câteva mii de persoane care se opun măsurilor sanitare impuse de gestionarea pandemiei noului coronavirus s-au adunat duminică la Konstanz, în apropierea graniței germano-elvețiene, pentru a-și exprima nemulțumirea față de restricțiile impuse de autorități după ce, cu o zi înainte, au organizat un lanț uman, informează AFP, preluat de Agerpres.

Organizatorii, care se prezintă ca o adunare pestriță de "gânditori liberi", au anulat o paradă programată pentru duminică după-amiază, potrivit poliției. Ei s-au mulțumit să se întâlnească lângă malul lacului Constanța, iar participarea părea, atât sâmbătă cât și duminică, cu mult sub protestele anterioare din Berlin, unde s-au reunit peste 20.000 de manifestanți.

Cei mai mulți protestatari nu purtau măști de protecție, dar păstrau distanța de 1.5 metri impusă de autorități.

Unii purtau pancarte care îndemnau la "Libertate!" sau denunțau măsurile sanitare adoptate de cancelar: "Pentru libertatea noastră. Împotriva RDG 2.0 a Angelei Merkel".

"Faptul că toți trebuie să purtăm mască, că elevii sunt obligați să poarte mască în școli, aceasta este cumva simbolul cel mai evident (...) al unei situații actuale complet absurde", a declarat Uwe, un manifestant indignat, în vârstă de 61 de ani.

Sâmbătă, între 10.000 și 11.000 de persoane au format un lanț uman pe malul lacului Constanța, la granița dintre Germania, Elveția și Austria. Această estimare, furnizată de poliție, se referă doar la manifestanții de pe țărmul german al lacului. Mobilizarea a fost cu mult sub așteptările organizatorilor, care inițial intenționau să înconjoare lacul până în Austria.

Aceste demonstrații reunesc persoane din diverse categorii, printre care se regăsesc activiști anti-vaccin, adepți ai teoriilor conspiraționiste, cetățeni cu adevărat îngrijorați de restricțiile legate de COVID-19, dar și, din ce în ce mai mult conform autorităților, simpatizanți ai dreptei extreme.

Aceste manifestări au loc într-o perioadă în care se înregistrează o creștere a numărului de infectări în Germania, țară relativ scutită până acum de pandemia noului coronavirus. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
30,52
Cer senin
Umiditate:16 %
Vint:3,6 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
9
Sat
9
Sun
5
Arhivă Radio Chișinău