Germania - Program de inteligență artificială, utilizat pentru prevenirea sinuciderilor în penitenciare

  • 22 Octombrie 2019 16:24
Germania - Program de inteligență artificială, utilizat pentru prevenirea sinuciderilor în penitenciare

Landul Renania de Nord-Westfalia situat în vestul Germaniei intenționează să utilizeze inteligența artificială pentru prevenirea sinuciderilor în penitenciare sale, a anunțat marți la Dusseldorf ministrul de justiție al landului, Peter Biesenbach, citat de DPA, preluat de Agerpres.

Un proiect de cercetare a fost lansat cu scopul de a dezvolta un program de calculator care să identifice tipare comportamentale înclinate spre suicid, în fază incipientă, a explicat Biesenbach în capitala landului.

Proiectul este primul de acest gen din Germania.

În cadrul proiectului va fi utilizată monitorizarea video a deținuților cu risc ridicat de suicid.

Programul de calculator va fi dezvoltat de o companie cu sediul în orașul Chemnitz din estul landului Saxonia, unde va fi construită o încăpere similară cu celula unei închisori.

Programul va fi apoi testat într-un penitenciar din Dusseldorf, în condiții reale, a precizat Biesenbach adăugând totuși că programul de inteligență artificială va spori și nu va înlocui măsurile preventive actuale.

În faza pilot, anul viitor, deținuții cu risc ridicat vor fi monitorizați cu ajutorul camerelor de supraveghere. Calculatorul asociat va rula un program de ''învățare'', ce va da alarma ca răspuns la un comportament înclinat spre suicid.

Penitenciarele din acest land folosesc deja screeningul inițial pentru a recunoaște deținuții cu risc ridicat. Cei considerați expuși unui risc deosebit sunt plasați sub monitorizare constantă, notează DPA.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:0,51 m/s
Sat
15
Sun
15
Mon
17
Tue
16
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău