Germania, printre primele țări care recomandă o doză booster anti-COVID pentru grupa de vârstă 12-17 ani

  • 13 Ianuarie 2022 18:03
Germania, printre primele țări care recomandă o doză booster anti-COVID pentru grupa de vârstă 12-17 ani

Autoritatea germană în domeniul vaccinării, STIKO, a recomandat joi ca toți copiii cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani să primească o doză de rapel anti-COVID-19, chiar dacă Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) nu a autorizat administrarea unei doze booster pentru această grupă de vârstă, relatează Reuters.

Germania devine astfel una dintre primele țări din lume care face această recomandare, după Statele Unite, Israel și Ungaria, scrie Agerpres.

Potrivit STIKO, a treia doză administrată ar trebuie să fie serul de la BioNTech/Pfizer și ar trebui făcută cel mai devreme după trei luni de la a doua doză de vaccin.

"Situația actuală, cu o creștere bruscă a numărului de cazuri din cauza variantei Omicron și a consecințelor pentru sistemul de sănătate din Germania, face necesară extinderea campaniei de vaccinare", a spus STIKO într-un comunicat.

În timp ce datele despre eficacitatea și siguranța administrării unei doze booster tinerilor cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani sunt încă limitate, se consideră că riscul de reacții adverse severe este foarte scăzut, a adăugat STIKO.

Deoarece Agenția Europeană pentru Medicamente nu și-a dat încă aprobarea, Germania va fi responsabilă pentru orice probleme legate de administrarea dozei de rapel la această grupă de vârstă.

EMA a declarat săptămâna aceasta că examinează dacă va prelungi aprobarea pentru doza de rapel cu vaccinul Pfizer la adolescenții cu vârste de 16 și 17 ani și se așteaptă ca producătorii de medicamente să depună o cerere de aprobare pentru grupa de vârstă 12-15 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
13,24
Nori împrăștiați
Umiditate:44 %
Vint:4,12 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
12
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău