Germania: Presiune în creștere asupra sectorului de ambalare a cărnii după noul focar de coronavirus

  • 22 Iunie 2020 19:20
Germania: Presiune în creștere asupra sectorului de ambalare a cărnii după noul focar de coronavirus

Guvernul german analizează posibilitatea de tragere la răspundere juridică în cazul abatorului din districtul Guetersloh unde peste 1.300 de lucrători au fost depistați pozitivi la noul coronavirus, a declarat luni ministrul federal al muncii, Hubertus Heil, la postul public ARD, transmite dpa, preluat de Agerpres.

Cred că trebuie să analizăm opțiunile pentru tragerea la răspundere în baza codului civil în domeniu', a afirmat Hubertus Heil, menționând costurile implicate de gestionarea măsurilor sanitare și asupra economiei mai generale.

El a mai spus că se așteaptă ca Toennies, compania implicată, să 'facă totul' pentru a limita pagubele.

Toennies a afirmat în weekend că ia în calcul să preia toate costurile de testare la COVID-19 în Guetersloh, landul Renania de Nord - Westfalia, unde este situat abatorul în cauză.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al guvernului federal, Steffen Seibert, a declarat că legea va fi modificată de la începutul lui 2021 pentru a asigura îmbunătățirea condițiilor de lucru.

Landurile și serviciile vamale au primit deja instrucțiuni să impună controale mai stricte, a spus el la Berlin.

Potrivit ministrului agriculturii, Julia Kloeckner, focarul epidemic de la abatorul Toennies, în care lucrează mulți muncitori est-europeni, nu este un caz izolat. 'Sistemul nu poate continua în felul acesta', a declarat ea pentru ediția de luni a cotidianului Passaue Neue Presse.

Julia Kloeckner a exprimat îndoieli că producția și livrarea pe sistemul 'exact la timp' este abordarea corectă în domeniul ambalării cărnii.

În opinia lui Norbert Walter-Borjans, co-lider al Partidului Social Democrat (SPD), partener în coaliția de guvernare de la Berlin, sectorul cărnii a creat un sistem 'în care muncitorii sunt tratați ca niște verigi într-un lanț de aprovizionare. Orice trebuie să fie cât mai ieftin posibil'.

Guvernul trebuie să asigure condiții bune de lucru pentru angajați și un tratament corect pentru animale, a mai spus social-democratul. 'Desigur, aceasta va face produsele mai scumpe', a adăugat el.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:64 %
Vint:7,2 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău