Germania prelungește restricțiile împotriva Covid-19

  • 03 Decembrie 2020 19:56
Germania prelungește restricțiile împotriva Covid-19

Restricțiile impuse în Germania în lupta împotriva covid-19 – între care închiderea restaurantelor și locurilor de cultură – rămân în vigoare până la 10 ianuarie, a anunțat cancelarul Angela Merkel în urma unei reuniuni cu miniștrii-președinți ai landurilor, relatează AFP, preluată de News.ro.

”Landurile își continuă reglementările până la 10 ianuarie, ceea ce înseamnă că, în principiu, situația rămâne așa cum este în prezent, cu excepția reglementărilor de Crăciun”, a anunțat miercuri seara, într-o conferință de presă, Merkel, potrivit sursei citate

Germania este încă ”foarte departe” de datele așteptate în lupta împotriva noului coronavirus, a apreciat ea, subliniind că în mai multe locuri din țară ”numărul morților zilnice este în continuare foarte mare”.

Merkel și conducătorii celor 16 landuri germane au convenit săptămâna trecută ca barurile, restaurantele, locurile de cultură sau cluburile de sport să rămână închise timp de încă o lună. Accesul în magazine rămâne restrâns la un număr de clienți în funcție de suprafață.

Însă reglementările cu privire la contactele sociale urmează să fie relaxate de la 23 decembrie la 1 ianuarie.

Până în prezent, reuniunile private – limitate la cinci persoane – vor putea fi de zece persoane în perioada sărbătorilor, iar copiii în vârstă de până la 14 ani nu sunt incluși în acest număr, cu excepția unor regiuni, precum Berlinul, unde se pot reuni maximum cinci persoane.

”Dacă toate eforturile depuse sunt zădărnicite de un comportament nerezonabil acasă, aceasta va fi o nouă sursă majoră de infecție”, a avertizat Merkel.

Cancelarul și liderii landurilor urmează să se reîntâlnească la 4 ianuarie pentru a analiza situația și a decide ce măsuri să adopte în continuare.

Merkel a mai precizat că, în perspectiva unei probabile aprobări a folosirii vaccinurilor Biontech/Pfizer și Moderna de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) până la sfârșitul anului, aproximativ 70 de milioane de doze din ambele vaccinuri ar putea să fie livrate – în primul trimestru al lui 2021 – în Germania.

Este vorba despre un număr de doze insuficient pentru populația germană, a apreciat ea, subliniind că Germania urmează ca în această iarnă să nu dispună de stocuri mari de vaccin.

Bilanțul contaminărilor cu noul coronavirus a crescut cu 22.046 de cazuri, la 1.106.789, a anunțat joi Institutul Robert Koch. Miercuri s-au înregistrat 17.270 de infectări.

Bilanțul morților din cauza covid-19 a crescut cu 479 la 17.602 decese de la începutul epidemiei. Miercuri Germania a înregistrat un record de 487 de morți din cauza covid-19.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:13,38 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău