Un om de afaceri a ajuns în vizorul CNA după ce fost denunțat de un angajat ANSA

  • 26 Noiembrie 2020 10:09
Un om de afaceri a ajuns în vizorul CNA după ce fost denunțat de un angajat ANSA

Un om de afaceri a fost denunțat la Centrul Național Anticorupție /CNA/ de un angajat al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor /ANSA/ după ce acesta ar fi încercat să-l mituiască cu 50 mii de lei, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, afaceristul ar fi propus mită pentru ca angajatul ANSA să treacă cu vederea mai multe nereguli legate de executarea unui proiect privind vaccinarea vulpilor contra rabiei.

Agentul economic a câștigat un proiect în cadrul căruia a achiziționat vaccin antirabic pentru campania de vaccinare a vulpilor - procedură desfășurată în două etape, primăvara și toamna. Însă, în procesul pulverizării vaccinului, peste 20 de mii de doze ar fi ratat ținta. Prin urmare, această cantitate de vaccin, în valoare de peste 20 mii de euro, trebuia  să fie exclusă din suma pe care urma s-o încaseze agentul economic din proiect. Pentru a nu pierde acești bani, omul de afaceri i-ar fi propus angajatului ANSA mită ca să falsifice raportul final de recepționare a serviciilor.  

Omul de afaceri a fost reținut și escortat la CNA pentru audieri, ulterior fiind plasat în izolator pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare până la 6 ani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău