Germania oferă un grant de 10,7 mln de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor din R. Moldova

  • 28 August 2023 15:03
Germania oferă un grant de 10,7 mln de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor din R. Moldova

Germania oferă Republicii Moldova un grant în valoare de 10,7 milioane de euro pentru dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii din țara noastră, transmite MOLDPRES.

Banii vor fi oferiți de către Ministerul pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Republicii Federale Germania, prin intermediul Băncii germane de Dezvoltare (KfW). În acest context, la Chișinău a fost organizată o Misiune de evaluare pentru a analiza și evalua, de comun cu autoritățile naționale implicate, perspectivele viitorului proiect, în vederea determinării fezabilității, beneficiilor și riscurilor asociate. 

Proiectul va avea o durată de trei ani și va fi implementat și gestionat de Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA). Conform discuțiilor, grantul va fi utilizat exclusiv pentru refinanțarea împrumuturilor investiționale acordate IMM-urilor, prin intermediul Fondului pentru Antreprenoriat și Creștere Economică (FACEM), gestionat de ODA. 

Proiectul „Facilitarea Dezvoltării IMM-urilor din Republica Moldova” își propune susținerea țării noastre în eforturile sale de a promova dezvoltarea economică durabilă. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
19,4
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:5,66 m/s
Tue
19
Wed
13
Thu
14
Fri
11
Sat
13
Arhivă Radio Chișinău