Germania obține prima platformă autorizată dedicată tranzacțiilor în yuani din afara Chinei

  • 29 Octombrie 2015 17:26
Germania obține prima platformă autorizată dedicată tranzacțiilor în yuani din afara Chinei

Frankfurt a luat-o înaintea Londrei în efortul de se a conecta la piețele bursiere chineze, în urma anunțului privind înființarea a două societăți mixte care vor lega bursele din Germania și China, transmite site-ul finextra.com.

Deutsche Bourse, cea mai mare bursă din Germania, va înființa o societate mixtă cu China Foreign Exchange Trade System, divizia de tranzacționare interbancară a Băncii Centrale a Chinei (PBOC), pentru a găzdui produse interbancare și a permite tranzacționarea în yuani. Platforma de tranzacționare va avea sediul la Frankfurt.

În plus, Deutsche Bourse împreună cu Bursa de la Shanghai Stock Exchange și China Financial Futures Exchange vor înființa China Europe International Exchange (CEINEX), prima platformă autorizată dedicată tranzacțiilor în yuani în afara statului asiatic. Instituția va avea sediul tot la Frankfurt și va începe tranzacțiile în 18 noiembrie.

Acordurile au fost semnate la Beijing în prezența cancelarului Germaniei, Angela Merkel, și a șefului Deutsche Bourse, Carsten Kengeter.

O legătură similară între bursele din Shanghai și Londra a fost analizată dar nu s-a ajuns încă la un acord oficial.

Autoritățile de la Beijing încearcă să crească utilizarea yuanului în schimburile internaționale, pentru a reflecta statutul Chinei de a doua economie mondială. Unii analiști preconizează chiar că într-o zi moneda chineză ar putea rivaliza cu dolarul american, care, în prezent, este valuta de referință la nivel mondial.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
20,24
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:4,12 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
18
Thu
19
Fri
19
Arhivă Radio Chișinău