Germania nu are ''intenția'' să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 (Angela Merkel)

  • 13 Iulie 15:15
Germania nu are ''intenția'' să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 (Angela Merkel) Foto: BBC

Germania nu ''intenționează'' să impună vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19, a declarat marți cancelarul german Angela Merkel, mizând în continuare pe "bunăvoința" pacienților și "publicitatea" în favoarea vaccinurilor, potrivit France Presse.

"Nu cred că putem câștiga încredere prin schimbarea a ceea ce am spus până acum, adică fără vaccinare obligatorie, dar cred că putem câștiga încredere făcând publicitate vaccinării și, de asemenea, lăsând cât mai mulți oameni să devină ambasadori ai vaccinului pornind de la propria experiență", a adăugat cancelarul german la o conferință de presă la Institutul Robert Koch, principala autoritate sanitară germană.

"Cu cât mai mulți se vaccinează, cu atât vom fi mai liberi, cu atât mai repede vom putea relua viața din nou", a pledat Angela Merkel.

"Pot să fac publicitate în calitate de cancelar, cu o convingere profundă, pentru vaccinare", a afirmat Merkel.

"Dar știu de asemenea uneori că ajută mai mult dacă, poate, propriul fiu este cel care îți înlătură îndoielile, dacă o colegă îți împărtășește din propria sa experiență de vaccinare în asociație sau în municipalitate, vorbim despre avantajele și dezavantajele vaccinării", a adăugat Merkel.

Cancelarul german a recomandat, pentru a convinge persoanele recalcitrante față de vaccinare, de a "discuta cu toți împreună, în familie, la locul de muncă, la clubul de fotbal, oriunde oamenii se cunosc și au încredere" unul în altul.

Vaccinarea obligatorie împotriva COVID-19 câștigă teren în Europa, așa cum este cazul Franței, unde aceasta a fost decisă luni pentru personalul sanitar într-o încercare de a limita răspândirea variantei Delta, mult mai contagioase. Grecia a anunțat de asemenea că va impune vaccinarea obligatorie pentru personalul sanitar începând cu 1 septembrie.

Circa 35,4 milioane de persoane (42,6%) au primit ambele doze de ser împotriva COVID-19 în Germania, iar 48,6 milioane (58,5%) au primit o doză, a indicat ministrul sănătății, Jens Spahn, exprimându-și regretul în legătură cu "încetinirea" ritmului de vaccinare. 

Sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
14,4
Cer senin
Umiditate:68 %
Vint:3,09 m/s
Fri
17
Sat
14
Sun
8
Mon
5
Tue
6

Curs oficial BNM 22 Octombrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.3153 0.1296
USD 17.4523 0.1009
RON 4.1064 0.0282
UAH 0.6640 0.0015
RUB 0.2454 0.0009
Arhivă Radio Chișinău