Germania: Ministerul apărării analizează opțiunile de retragere a trupelor sale din Afganistan

  • 21 Noiembrie 2020 09:35
Germania: Ministerul apărării analizează opțiunile de retragere a trupelor sale din Afganistan

Ministerul german apărării elaborează planuri privind retragerea tuturor trupelor sale din Afganistan posibil în decurs de patru luni, a declarat vineri un purtător de cuvânt al ministerului de la Berlin, informează dpa, potrivit Agerpres.

Aceste opțiuni au fost luate în considerare înaintea deciziei din această săptămână a președintelui american Donald Trump de a reduce numărul soldaților americani din Afganistan la 2.500 până la jumătatea lunii ianuarie, a declarat purtătorul de cuvânt pentru ziarele Rheinsichen Post și General-Anzeiger.

Ministrul apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer, declarase joi că armata este pregătită să acționeze foarte rapid pe baza propunerii SUA.

În prezent, există aproximativ 1.250 de soldați germani în Afganistan care desfășoară programe educative pentru trupele afgane, ca parte a unei misiuni NATO.

Potrivit purtătorului de cuvânt, dacă retragerea va avea loc, o echipă logistică alcătuită din 150 de persoane va fi trimisă rapid în Afganistan pentru a organiza plecarea. Echipa ar urma să-i sprijine pe cei 100 de agenți logistici aflați deja acolo.

Principalele aspecte asupra cărora se va decide vizează ce echipamente și arme ar urma să fie returnate în Germania și care vor fi abandonate în Afganistan după ce vor fi făcute astfel încât să nu poată fi utilizate.

Tobias Lindner, purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar al Partidului Verde, a declarat pentru presă că nu este un secret intenția Germaniei de a pleca din Afganistan."Întrebarea nu este dacă misiunea se va încheia, ci când și în ce condiții".

Acestea fiind spuse, revista Spiegel a informat recent că armata a rezervat 50 de milioane de euro pentru proiecte de construcție în Mazar-e-Sharif și Kunduz.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău