Germania: Merkel se pronunță pentru creșterea exporturilor germane de arme în Africa pentru combaterea terorismului

  • 27 Noiembrie 2019 16:16
Germania: Merkel se pronunță pentru creșterea exporturilor germane de arme în Africa pentru combaterea terorismului

Cancelarul german Angela Merkel s-a pronunțat miercuri, într-o intervenție în Bundestag, în favoarea creșterii exporturilor de armament german în țări din Africa, în sprijinul combaterii terorismului pe acest continent, transmite DPA, preluat

Eforturile Germaniei nu ar trebui să se limiteze la instruirea forțelor de securitate naționale din state africane, a apreciat Merkel cu prilejul dezbaterii anuale pe tema bugetului.

'Dacă vrem să încurajăm securitatea și pacea în Africa, atunci cred că nu ne putem limita singuri' exporturile de armament, a afirmat cancelarul, exprimându-și 'disconfortul' față de solicitările ca Germania să-și restricționeze aceste exporturi.

'La urma urmelor, nu putem instrui oameni într-un mod credibil și serios pentru a merge să lupte împotriva teroriștilor și să le spunem apoi: va trebui să vă rezolvați singuri cum vă obțineți echipamentele' militare, a declarat șefa guvernului de la Berlin.

Armata germană este implicată în instruirea forțelor de securitate din Mali începând din 2013, după ce mari teritorii din această țară vest-africană au căzut sub controlul islamiștilor încă activi.

Cancelarul Merkel a mai spus că Bundeswehr-ul trebuie să-și multiplice eforturile de instruire și, prin urmare, să și echipeze aceste forțe, pentru a se asigura că statele africane respective nu sunt dependente pentru dotarea armatelor lor de China, Rusia și Arabia Saudită.

Partidul Social Democrat (SPD), partenerul de mare coaliție al conservatorilor în guvernul federal, susține o politică restrictivă în materie de export al armamentelor. Un document recent al SPD cere o diminuare a acestor exporturi în afara Uniunii Europene și a NATO.

Franța și Marea Britanie au criticat în acest an Berlinul pentru restricționarea exporturilor de arme în a căror componență intră piese fabricate în Germania, către țări arabe implicate în războiul din Yemen.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri* Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
17
Cer senin
Umiditate:82 %
Vint:1 m/s
Mon
16
Tue
17
Wed
19
Thu
23
Fri
19

Curs oficial BNM 12 Iulie 2020

MDL RATĂ TREND
EUR 19.4633 -0.0000
USD 17.1929 -0.0000
RON 4.0207 -0.0000
UAH 0.6382 -0.0000
RUB 0.2429 -0.0000
Arhivă Radio Chișinău