Germania | Marșul pentru solidaritate și în favoarea drepturilor omului a reunit 10.000 de manifestanți în Berlin

  • 05 Septembrie 2021 09:16
Germania | Marșul pentru solidaritate și în favoarea drepturilor omului a reunit 10.000 de manifestanți în Berlin

O manifestație în favoarea solidarității, toleranței și împotriva urgenței climatice a reunit sâmbătă circa 10.000 de oameni în centrul capitalei Germaniei, Berlin, informează EFE.

Marșul a fost convocat de circa 300 de organizații, de la organizații neguvernamentale precum Amnesty International și Pro Asyl la mișcări pentru mediu ca Fridays for Future, dar și sindicate și partide de opoziție. 

Sloganul comun a fost #unteilbar (inseparabili - n.r.), iar obiectivul era de a lansa un mesaj împotriva excluderii și în favoarea drepturilor omului, împotriva rasismului și în favoarea justiției sociale și a primirii de refugiați.

Marșul s-a întins pe câțiva kilometri, de la Bulevardul 17 iunie, din apropierea cancelariei germane și a sediului parlamentului federal (Bundestag), trecând prin emblematica Poartă Brandeburg și terminând în Alexanderplatz. În marea lor majoritate, participanții au respectat distanțarea fizică și au purtat măști, potrivit unor surse din poliție, care au transmis că nu s-au înregistrat incidente.

Manifestația s-a desfășurat cu trei săptămâni înaintea alegerilor generale din 26 septembrie, scrutin care va marca sfârșitul așa-numitei "epoci Angela Merkel", în contextul în care actualul cancelar se va retrage după formarea unui nou guvern.

Protestatarii au condamnat și politica de extremă dreapta din Germania, relatează dpa, care menționează că poliția a estimat numărul participanților la aproape 10.000, în timp ce un purtător de cuvânt al evenimentului a apreciat că prezența la marș a fost de sub 30.000 de persoane.

Sursa: AGERPRES

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:0,51 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
13
Mon
13
Tue
13
Arhivă Radio Chișinău