Germania | Mai mulți experți cer sprijin psihologic sporit pentru femeile și copiii refugiați

  • 10 Aprilie 2017 18:19
Germania | Mai mulți experți cer sprijin psihologic sporit pentru femeile și copiii refugiați

Condițiile de cazare și sprijinul pentru mii de refugiați aflați în Germania trebuie să fie îmbunătățite, a declarat luni directorul Camerei naționale a psihoterapeuților germani, care a subliniat necesitatea instruirii mai bune a personalului care acordă asistență, relatează DPA.

''Avem nevoie de standarde minime obligatorii pentru a proteja femeile și copiii în centrele de primire pentru refugiați. Realitatea șocantă este că femeile și copiii nu se simt deseori în siguranță în centrele de refugiați'', a afirmat Dietrich Munz, scrie AGERPRES.

El a adăugat că tinerii refugiați au dificultăți în a depăși experiențele traumatizante suferite în cursul procesului de migrație.

Condițiile de viață precare din centrele pentru refugiați ar putea amplifica dificultățile de ordin psihologic, a afirmat Munz, care a atras atenția că multe femei au suferit abuzuri și au necesitat îngrijiri speciale.

Germania a primit peste un milion de migranți și refugiați din 2015 și de atunci s-a confruntat cu presiuni politice și sociale apărute în contextul integrării sociale a noilor veniți.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: În zori
Meteo Chișinău
6,63
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău