Germania își va reduce importurile energetice din Rusia ''la zero pentru totdeauna'' (ministru)

  • 10 Mai 2022 17:31
Germania își va reduce importurile energetice din Rusia ''la zero pentru totdeauna'' (ministru)

Germania este în procesul de a-și reduce dependența față de energia rusească "la zero pentru totdeauna", a declarat marți, la Kiev, ministrul de externe german Annalena Baerbock, relatează dpa și Reuters, citate de Agerpres.

În cadrul unei conferințe de presă comune cu omologul său ucrainean, Dmitro Kuleba, Baerbock a spus că nu poate exista nimic în comun cu Rusia, un "agresor" care nu respectă regulile și comite crime de război.

Chiar dacă trupele rusești s-au retras din Kiev, războiul nu s-a terminat, a spus Annalena Baerbock.

"O rachetă poate lovi aproape oriunde în această țară", a spus ea.

Ministrul german de externe a anunțat cu acest prilej și redeschiderea ambasadei țării sale la Kiev, notează AFP.

Ambasada, închisă la puțin timp declanșarea invaziei ruse pe 24 februarie, va fi redeschisă inițial "cu o prezență minimală", a precizat Annalena Baerbock.

Șefa diplomației germane, care a vizitat Kievul împreună cu omologul ei din Țările de Jos, a spus că cele două țări vor furniza Ucrainei 12 tunuri Howitzer și că instruirea privind operarea lor va începe imediat, relatează Reuters.

"Aș vrea să mulțumesc Germaniei că și-a schimbat poziția în mai multe chestiuni. Am văzut prima rachetă rusească lovind Kievul pe 24 februarie și a lovit de asemenea politica tradițională a Germaniei privind Rusia", a spus ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba.

El a prezentat drept exemple ale acestor schimbări de poziție aprovizionarea cu arme și sprijinul Berlinului pentru embargoul asupra petrolului rusesc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:2,57 m/s
Thu
14
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
12
Arhivă Radio Chișinău