Germania își va dubla ajutorul militar prevăzut pentru Ucraina în 2024

  • 13 Noiembrie 2023 10:03
Germania își va dubla ajutorul militar prevăzut pentru Ucraina în 2024

Ministrul german al Apărării a anunțat duminică seara dublarea, la opt miliarde de euro, a ajutorului militar prevăzut inițial de țara sa pentru Ucraina în 2024, relatează AFP, potrivit Agerpres.

„Aceasta constituie un semnal puternic pentru Ucraina, care arată că nu o dezamăgim", a declarat Boris Pistorius la postul public de televiziune ARD, întrebat în legătură cu informațiile din presa germana publicate duminică privind dublarea pachetului bugetar.

„Este un semnal important exact în momentul în care Ucraina trebuie să-și continue lupta, în timp ce o parte din atenția internațională se focalizează asupra Israelului" și a situației din Gaza, a adăugat ministrul.

Creșterea acestui ajutor militar răspunde și "experienței pe care am avut-o anul acesta și care a arătat că sumele prevăzute s-au epuizat rapid", a explicat oficialul german.

Guvernul german prevăzuse inițial un pachet de ajutor, în principal în echipamente militare, în valoare de patru miliarde de euro.

Dar partidele din coaliția guvernamentală a cancelarului Olaf Scholz tocmai au convenit asupra unei dublări. Decizia urmează să fie oficializată în cadrul unui vot joia viitoare.

De la începutul invaziei ruse, Germania a contribuit major la sprijinirea Kievului, furnizând Ucrainei aproximativ 22 de miliarde de euro în ajutor umanitar, financiar și militar.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:66 %
Vint:4,63 m/s
Tue
6
Wed
7
Thu
7
Fri
7
Sat
7
Arhivă Radio Chișinău