Germania intenționează să plaseze, printre alte state și R. Moldova pe lista de țări sigure

  • 19 Octombrie 2018 11:40
Germania intenționează să plaseze, printre alte state și R. Moldova pe lista de țări sigure

Guvernul federal german ar putea extinde lista țărilor de origine considerate sigure prin adăugarea următoarelor state: Ucraina, Republica Belarus, Republica Moldova, Cuba, Columbia, Vietnam, Tanzania, Pakistan, India, Kenya, Benin, Guineea-Bissau, Republica Centrafricană și Ciad, anunță RBC, citat de RADOR.

Această măsură din partea Berlinului se explică prin faptul că, anul acesta, ponderea deciziilor pozitive privind cererile de azil ale cetățenilor statelor menționate este mai mică de 5%. Potrivit acordului de coaliție, țările pot fi declarate sigure dacă proporția se menține sub 5% câțiva ani la rând.

Decizia finală, însă, depinde de îndeplinirea anumitor criterii, precum și de dispozițiile Uniunii Europene și de concluziile Curții Constituționale Federale din Germania.

Guvernul german trebuie să efectueze întâi o analiză detaliată a situației din aceste țări și să confirme că cetățenii nu sunt obiectul unor persecuții și nu sunt supuși la tratamente sau pedepse inumane sau degradante din cauza situației politice generale din statele respective. Deocamdată, însă, nu se cunosc date exacte cu privire la finalizarea unei analize în acest sens.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
11,63
Cer senin
Umiditate:74 %
Vint:3,09 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău