Germania: Încrederea în economie, la cel mai redus nivel din ultimele șase luni

  • 25 Ianuarie 2021 16:16
Germania: Încrederea în economie, la cel mai redus nivel din ultimele șase luni

Încrederea întreprinzătorilor germani s-a deteriorat în ianuarie, ajungând la cel mai redus nivel din ultimele șase luni, deoarece noile restricții introduse pentru a stopa extinderea pandemiei de coronavirus (COVID-19) au afectat perspectivele celei mai mari economii europene, transmit DPA și Reuters, preluat de Agerpres.

Institutul de cercetare economică Ifo a anunțat luni că încrederea companiilor germane în economie a înregistrat luna aceasta o scădere până la 90,1 puncte, de la o cifră revizuită de 92,2 puncte luna precedentă. Cele două luni de scădere vin după cinci luni de creștere a încrederii companiilor germane.

Studiul Ifo a fost realizat în rândul a 9.000 de companii germane. Analiștii se așteptau la un avans al acestui indicator până la nivelul de 91,8 de puncte.

"Al doilea val al pandemiei a oprit temporar redresarea economiei germane", a avertizat președintele Ifo, Clemens Fuest.

Săptămâna trecută, autoritățile de la Berlin au anunțat că măsurile de izolare din Germania au fost extinse până pe 14 februarie, fiind impuse reguli mai stricte privind purtarea măștii în magazine și în transportul public. Germania a închis școlile, magazinele neesențiale, barurile, restaurantele și centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat de la începutul lunii noiembrie

Klaus Wohlrabe, economist în cadrul Ifo, a declarat pentru Reuters că PIB-ul va stagna în primul trimestru din acest an, adăugând "economia germană a început anul cu o încredere limitată".

Indicele privind așteptările pentru următoarele șase luni a înregistrat în ianuarie o scădere până la 91,1 puncte, cel mai redus nivel din iunie, de la 93 puncte în decembrie, în timp ce indicele privind actuala situație a scăzut luna aceasta la 89,2 puncte, de la 91,3 puncte luna precedentă, fiind cel mai redus nivel din septembrie.

Vineri, Oficiul federal de statistică (Destatis) va publica datele privind evoluția PIB-ului Germaniei în trimestrul patru din 2020, iar analiștii se așteaptă la o creștere zero. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău