Germania începe să se miște: Berlinul a aprobat vânzarea a 18 obuziere moderne RCH-155 către Ucraina

  • 19 Septembrie 2022 16:37
Germania începe să se miște: Berlinul a aprobat vânzarea a 18 obuziere moderne RCH-155 către Ucraina

Germania a aprobat într-un final vânzarea a 18 obuziere moderne de tipc RCH-155 către Ucraina, scrie defenseromania.ro.

Potrivit publicației Welt, după săptămâni de ezitare și negocieri, Berlinul a dat undă verde achiziției de obuziere RCH-155 de către Ucraina.

Publicația germană amintește că Ucraina a depus solicitarea în urmă cu două luni. Mai exact e vorba de 18 obuziere produse de Krauss-Maffei Wegmann (KMW). Contractul se ridică la suma de 216 milioane de euro.

Se estimează că livrările obuzierelor vor începe în 2025 după ce KMW nu a dorit să înceapă producția armamentului până nu a fost obținut acordul guvernului federal.

Germania a accelerat în cele din urmă ajutorul militar acordat Ucrainei

În fața valului de critici ca urmare a relației privilegiate pe care o are cu Federația Rusă, Germania a început în cele din urmă să livreze armament Ucrainei, chiar dacă e departe de ritmul altor state precum SUA, Marea Britanie ori țările baltice.

În ceea ce privește obuzierele, Ucraina a primit deja astfel de armament german, în speță PzH 2000, care sunt deja folosite de forțele ucrainene.

Totodată, la începutul acestei luni Germania a anunțat că va livra încă 5 sisteme autopropulsate Ghepard către Ucraina, ajungând astfel la 20. Mai mult, Germania va trimite în premieră Ucrainei un radar contrabaterie Cobra. 

Pe lângă tunurile autopropulsate „Ghepard” (Gepard), Berlinul a mai trimis și o stație radar de tip ”Cobra”, cu ajutorul căreia militarii ucraineni pot descoperi pozițiile de tragere ale artileriei rusești.

În această vară Germania și-a manifestat intenția de a livra Ucrainei și un sistem de apărare aeriană IRIS-T.

În ultimul pachet militar pe care Berlinul l-a aprobat pentru Ucraina, nemții vor dona lansatoare de rachete multiple Mars II. Mnistrul german al Apărării, Christine Lambrecht a declarat totodată că Germania va mai furniza Ucrainei încă 2 Mars II MLRS, dar și 50 de vehicule blindate Dingo.



Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
12,18
Cer acoperit de nori
Umiditate:93 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău