Germania: Încă un sondaj arată că verzii au depășit blocul conservator în intențiile de vot

  • 25 Aprilie 2021 10:20
Germania: Încă un sondaj arată că verzii au depășit blocul conservator în intențiile de vot

Verzii din Germania se situează în preferințele electoratului înaintea blocului conservator CDU/CSU al cancelarului Angela Merkel, potrivit unui nou sondaj de opinie publicat duminică, scrie dpa citată de Agerpres.

Potrivit sondajului realizat de institutul Kantar pentru tabloidul Bild am Sonntag, Verzii au ajuns la 28%, în creștere cu șase puncte procentuale, acesta fiind cel mare scor obținut de Verzi în istoria măsurătorilor care sunt publicate în fiecare duminică de institutul citat.

Blocul conservator CDU/CSU a scăzut două puncte și este acum la 27 la sută. Social-democrații (SPD) au pierdut și ei două puncte și au ajuns la 13% - cea mai proastă cotare a lor din august 2019.

Partidul de stânga Linke (7%) și populiștii de dreapta AfD (10%) au scăzut fiecare câte un punct, în timp ce liberalii din FDP au rămas la 9%.

Luni, Verzii și-au desemnat, în premieră, candidatul la funcția de cancelar al Germaniei, în persoana unuia din cei doi copreședinți, Annalena Baerbock, care va conduce formațiunea în campania pentru alegerile federale de la 26 septembrie.

Liderul CDU, Armin Laschet, va fi candidatul conservatorilor la funcția de cancelar, după o luptă cu popularul premier al Bavariei, Markus Soeder. Ministrul finanțelor, Olaf Scholz, a fost confirmat de mult timp ca fiind candidatul SPD la funcția de cancelar. Alegerile federale din Germania sunt programate la 26 septembrie.
 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău