Germania impune carantină de două săptămâni pentru călătorii din Marea Britanie, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu

  • 19 Decembrie 2021 10:10
Germania impune carantină de două săptămâni pentru călătorii din Marea Britanie, indiferent dacă sunt vaccinați sau nu

​Germania va impune carantină pentru călătorii din Marea Britanie începând de luni și va solicita un test COVID-19 negativ pentru intrarea în țară, conform unui anunț făcut sâmbătă de Institutul Robert Koch pentru boli infecțioase, transmite AFP, preluată de Agerpres.

Miniștrii regionali ai sănătății din Germania au cerut sâmbătă guvernului național să introducă reguli mai stricte pentru persoanele care sosesc din Marea Britanie, unde varianta Omicron a declanșat o creștere a infectărilor.
 
În cadrul unei întâlniri, miniștrii au cerut Berlinului să clasifice Marea Britanie ca zonă cu variantă a virusului, impunând o carantină de două săptămâni tuturor călătorilor, inclusiv celor care sunt vaccinați.
 
"Răspândirea Omicron în Marea Britanie este foarte evidentă. ... Trebuie să prevenim răspândirea cât mai mult timp posibil și să o încetinim cât de mult posibil", au spus miniștrii într-un comunicat.
 
Marea Britanie a raportat infectări zilnice record cu COVID-19 în ultimele trei zile, cu un bilanț care a ajuns vineri la peste 90.000 de cazuri.
 
Infectările au crescut brusc în Germania în lunile octombrie și noiembrie, dar au scăzut lent din decembrie, cu 29,348 de cazuri raportate duminică.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău