Germania: Femeile vor avea o prezență mai importantă în Consiliile de Administrație ale companiilor listate

  • 22 Noiembrie 2020 19:30
Germania: Femeile vor avea o prezență mai importantă în Consiliile de Administrație ale companiilor listate

Majoritatea companiilor listate și a societăților cooperative din Germania vor trebui să aibă cel puțin o femeie în Consiliile lor de Administrație, după ce reprezentanții partidelor aflate la guvernare au ajuns la un acord privind această măsură îndelung așteptată, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Conform acordului, imediat ce o companie are mai mult de trei membri ai Consiliului de Administrație, cel puțin unul trebuie să fie o femeie. Totuși, se estimează că decizia va avea un impact modest, deoarece și Consiliile de Administrație mai mari vor fi de asemenea obligate să includă doar o femeie.

Franziska Giffey, ministrul german al Familiei, a apreciat că acest acord reprezintă "un progres istoric", în timp ce ministrul de Finanțe, Olaf Scholz, a salutat de asemenea înțelegerea.

"Unele lucruri durează de prea mult timp, dar în cele din urmă am obținut într-adevăr ceva în urma disputei cu partidul conservator (CDU)", a scris pe Twitter Olaf Scholz. CDU este partidul cancelarului Angela Merkel.

Pe ansamblul economiei, impactul ar putea fi mai mare: 30% din membrii Consiliilor de Supervizare ale companiilor deținute de Guvern trebuie să fie femei. Consiliile lor Executive trebuie de asemenea să aibă un număr minim de femei membre.

Un studiu realizat anul trecut de organizația DIW arată că aproximativ 30% din membrii Consiliilor de Supervizare ale celor mai mari 30 de companii listate germane sunt femei, dar creșterea a stagnat. În Consiliile Executive ale celor mai mari 100 de companii, procentul femeilor este de doar 10%.

Deși este condusă de o femeie cancelar de aproape 15 ani, Germania se situează sub media europeană în materie de egalitate pe piața muncii, conform unui index din 2019 al Institutului european pentru egalitate între bărbați și femei. Femeile câștigă în medie cu 20% mai puțin decât bărbații și nu ocupă decât 15% din posturi în cadrul Consiliilor de Administrație.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri Radio Chișinău
Meteo Chișinău
4,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:1,54 m/s
Fri
8
Sat
8
Sun
10
Mon
9
Tue
3
Arhivă Radio Chișinău