Germania este deschisă pentru a oferi pentru suport plenar Republicii Moldova

  • 24 Septembrie 2019 16:00
Germania este deschisă pentru a oferi pentru suport plenar Republicii Moldova

Președintele Parlamentului Zinaida Greceanîi a avut o întrevedere cu vicepreședintele Bundestagului Republicii Federale Germania, Hans Peter Friedrich în marja Forumului Președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat”, care se desfășoară în Nur-Sultan, Kazahstan, în perioada 23-24 septembrie, informează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a legislativului.

Părțile au făcut un schimb de opinii privind situația din țară și mersul reformelor. Președintele Parlamentului a menționat că, în premieră, stânga și dreapta politică învață să guverneze împreună, în beneficiul locuitorilor țării. ”Majoritatea parlamentară nu a fost creată ușor, iar scopul nostru este să o păstrăm și să aducem rezultate pe măsura așteptărilor oamenilor”, a spus șeful legislativului.

Zinaida Greceanîi a mulțumit Germaniei pentru suport, inclusiv în deblocarea macrofinanțării pentru Republica Moldova. Președintele Parlamentului a optat pentru aprofundarea cooperării pe dimensiunea parlamentară și a invitat investitorii germani în țara noastră, menționând condițiile favorabile mediului de afaceri existente în Moldova.

La rândul său, oficialul german a menționat importanța unor relații interparlamentare bune și a unei cooperări pe toate dimensiunile. El a anunțat deschiderea țării sale pentru suport plenar pentru Republica Moldova.

La întrevedere au participat vicepreședinții Parlamentului Mihail Popșoi și Alexandru Slusari, precum și deputatul Bogdat Țîrdea. La Forumul președinților de Parlament din țările Euroasiatice, ”Eurasia mare: Dialog. Încredere. Parteneriat” participă președinți de Parlament din 65 de țări din Europa și Asia, precum și conducători a 14 organizații internaționale și interparlamentare importante.

Sursa: Moldpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău