Germania | Doza a patra de vaccin, necesară împotriva Omicron, potrivit ministrului sănătății, care susține vaccinarea obligatorie

  • 22 Decembrie 2021 17:58
Germania | Doza a patra de vaccin, necesară împotriva Omicron, potrivit ministrului sănătății, care susține vaccinarea obligatorie

Ministrul german al sănătății, Karl Lauterbach, a declarat miercuri că o a patra doză de vaccin va fi necesară pentru combatarea pandemiei de COVID-19 din cauza variantei Omicron mai contagioase a SARS-CoV-2, informează Reuters, potrivit Agerpres.

Ministrul a anunțat că Germania a comandat 80 milioane de doze de vaccin pe care Biontech îl dezvoltă în mod specific contra Omicron, iar acestea ar trebui să sosească în aprilie sau mai.

Germania a comandat, de asemenea, 4 milioane de doze de vaccin Novavax, recent aprobat, și 11 milioane de doze de vaccin Valneva, care așteaptă autorizația de punere pe piață, a mai indicat Lauterbach, într-o conferință de presă.

Vaccinurile de la Novavax vor sosi în țară în luna ianuarie, a indicat el.

'O campanie ofensivă de administrare a dozelor booster este cel mai important zid de apărare al nostru în lupta împotriva (variantei) Omicron', a subliniat ministrul.

Lauterbach și-a arătat susținerea față de obligativitatea generală de vaccinare, argumentând că, în lipsa ei, nu va fi posibilă gestionarea viitoarelor valuri de epidemie pe termen lung.

Potrivit lui Lothar Wieler, președintele Institutului Robert Koch (RKI) de boli infecțioase, varianta Omicron va fi responsabilă de majoritatea infectărilor cu coronavirus în Germania în trei săptămâni..

'Crăciunul nu ar trebui să devină scânteia care declanșează vâlvătaia Omicron', a spus Wieler în aceeași conferință de presă, insistând că oamenii ar trebui să-și limiteze contactele la minimum necesar.

Tot miercuri, Consiliul de Etică german s-a pronunțat în favoarea extinderii obligativității vaccinării de la sectoarele sensibile - unde a fost introdusă recent - la 'părți semnificative din populație', după cum transmite dpa.

O extindere a acestei cerințe trebuie însoțită de o serie de măsuri, se arată în recomandarea adoptată cu o majoritate de voturi de acest consiliu consultativ.

În plus față de stocuri suficiente de vaccinuri la nivel național, oamenii ar trebui să aleagă liber serul cu care să se vaccineze. Consiliul mai recomandă emiterea de invitații directe cu programări personalizate, existența unui registru național de vaccinare cu date securizate, punerea la dispoziție de informații comprehensibile.

Avizul Consiliului de Etică a fost cerut de guvernul federal și executivele landurilor pentru o evaluare înaintea votului din Bundestag pe tema unei obligativități generale de vaccinare. Votul este stabilit să aibă loc la începutul anului viitor.

Cancelarul Olaf Scholz, care s-a pronunțat în favoarea acestei măsuri, a precizat că parlamentarii vor putea vota conform conștiinței, o decizie care le va permite să voteze împotriva politicii partidului din care fac parte.

În Germania, rata de vaccinare în Germania se situează în urma celor din altor state occidentale. Până marți, 70,4% dintre locuitori primiseră numărul de doze recomandat pentru protecția inițială, iar cel puțin 32,6% și doza booster.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
21,63
Cer senin
Umiditate:37 %
Vint:4,12 m/s
Mon
26
Tue
25
Wed
20
Thu
23
Fri
24
Arhivă Radio Chișinău