Germania dă "undă verde" pentru un nou pachet de ajutor pentru Grecia

  • 19 August 2015 15:57
Germania dă

Bundestagul german a dat "undă verde", în cadrul reuniunii extraordinare de miercuri, pentru un nou pachet de ajutor pentru Grecia, în valoare de 86 de miliarde de euro, transmite Rador.Mass-media din Germania estimează că printre oponenții acordării de asistență suplimentară pentru Atena au fost și aproximativ 55 de parlamentari din rândul creștin-democraților…

Bundestagul german a dat "undă verde", în cadrul reuniunii extraordinare de miercuri, pentru un nou pachet de ajutor pentru Grecia, în valoare de 86 de miliarde de euro, transmite Rador.

Mass-media din Germania estimează că printre oponenții acordării de asistență suplimentară pentru Atena au fost și aproximativ 55 de parlamentari din rândul creștin-democraților cancelarului Angela Merkel. Pentru noul pachet au votat 444 de deputați, 113 au fost împotrivă și 18 s-au abținut.

Germania este unul din statele membre ale zonei euro care trebuia să aprobe pachetul de ajutor pentru Grecia, înainte ca acesta să înceapă a fi plătit. Ministrul german al finanțelor, Wolfgang Schäuble, a susținut necesitatea acordării ajutorului pentru Grecia și a spus că acesta este în interesul Greciei și al Europei.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de Izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:86 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău