Germania/coronavirus: Ministrul sănătății exclude revenirea la măsurile de izolare la nivel național

  • 02 Septembrie 2020 15:10
Germania/coronavirus: Ministrul sănătății exclude revenirea la măsurile de izolare la nivel național

Germania nu va mai avea nevoie să impună din nou măsuri de izolare la nivel național pe timpul iernii pentru a ține sub control epidemia, în pofida creșterii numărului de infectări, a declarat miercuri ministrul federal al sănătății, Jens Spahn, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

După ce inițial a reușit să mențină relativ scăzut numărul infectărilor și al deceselor, comparativ cu vecinii săi, Germania înregistrează în săptămânile din urmă o înmulțire a cazurilor noi, o evoluție ce provoacă temeri legate de un al doilea val.

Într-o conferință de presă susținută miercuri, ministrul sănătății a subliniat că experții și politicienii află tot mai multe despre virus în fiecare zi.

Deși carantina totală impusă în martie a fost decizia corectă la acel moment pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili, ea nu va mai fi necesară din nou, a afirmat Spahn.

'Cu siguranță, nu va mai fi nevoie să luăm această măsură la nivel național', a spus el, arătând că autoritățile regionale pot gestiona focarele.

'Putem intra în toamnă și iarnă cu încredere', a subliniat el în conferința de presă.

Potrivit ministrului, nu va fi necesar nici să se reintroducă interdicția ca familiile să-și viziteze rudele aflate în centre de îngrijire. 'Și putem constata că în magazine avem situația sub control prin distanțare fizică și măști', a adăugat el.

Oamenii trebuie să fie în continuare prudenți, de exemplu prin spălarea mâinilor și purtatul măștilor, a mai spus Jens Spahn, arătând că măsurile pot fi acum mai bine țintite.

'Învățăm unde sunt cele mai mari pericole, din nefericire când socializăm și sărbătorim împreună', a menționat el.

Cancelarul Angela Merkel a avertizat săptămâna trecută că este probabil ca situația epidemică să se înrăutățească pe timpul iernii.

Dorind să mențină economia în funcțiune și școlile deschise, cancelarul a convenit cu liderii landurilor ca evenimentele majore să rămână interzise până cel puțin la sfârșitul anului și ca regulile aplicate persoanelor revenite din țări cu risc epidemic ridicat să fie înăsprite.

Potrivit virusologului Christian Drosten, consilier al guvernului, scurtarea perioadei de carantină de la 14 la cinci zile ar putea fi o decizie realistă. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău