Germania confirmă al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului; Marocul suspendă zborurile internaționale

  • 28 Noiembrie 2021 18:10
Germania confirmă al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului; Marocul suspendă zborurile internaționale

Autoritățile germane au anunțat duminică al treilea caz de infectare cu varianta Omicron a coronavirusului, un caz anunțat anterior ca fiind suspect și confirmat la o persoană sosită pe 21 noiembrie la Frankfurt cu un zbor din Africa de Sud, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Această persoană, vaccinată cu schema completă anti-COVID-19, a dezvoltat între timp simptome și s-a testat. Primele două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost confirmate sâmbătă în Germania la două persoane sosite pe aeroportul din Munchen, venind de asemenea din Africa de Sud.

Și alte țări europene au deja confirmate cazuri de infectare cu această variantă, cele mai multe fiind în Olanda, respectiv 13 cazuri în rândul pasagerilor a două zboruri venite din Africa de Sud.

Tot duminică, Marocul a anunțat că începând de la miezul nopții suspendă toate zborurile internaționale timp de cel puțin două săptămâni, pentru a se proteja de varianta Omicron a coronavirusului, transmite agenția EFE.

Comitetul interministerial marocan însărcinat cu coordonarea măsurilor anti-COVID-19 a precizat că această decizie a fost luată pentru ''a prezerva succesele obținute de Maroc în lupta împotriva pandemiei și a proteja sănătatea cetățenilor''.

Varianta Omicron, raportată de Africa de Sud către Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pe 24 noiembrie, se răspândește deja în lumea întreagă și provoacă îngrijorare întrucât prezintă mutații multiple și pare a fi chiar mai contagioasă decât celelalte variante ale coronavirusului SARS-CoV-2, inclusiv Delta, varianta dominantă în prezent și deja foarte contagioasă.

Un medic sud-african care a consultat pacienți infectați cu varianta Omicron susține că aceștia aveau simptome ușoare, dar majoritatea erau bărbați sub 40 de ani și aproape jumătate dintre ei sunt vaccinați.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
7,18
Cer fragmentat
Umiditate:91 %
Vint:4,12 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău