Germania cere adoptarea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

  • 19 Decembrie 2021 14:16
Germania cere adoptarea unor sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Noul ministru al apărării german, Christine Lambrecht, s-a pronunțat duminică pentru adoptarea unor sancțiuni mai dure contra Rusiei, care a desfășurat zeci de mii de soldați la frontiera cu Ucraina, informează France Presse, citată de Agerpres.

Lambrecht începe duminică prima sa vizită externă printr-o deplasare în Lituania, unde va inspecta unități militare prezente în țara baltică.

Cei responsabili pentru o agresiune trebuie să suporte ''consecințe personale'', a declarat Christine Lambrecht pentru publicația Bild am Sonntag, adăugând că Germania și aliații săi ''au în vizor'' pe președintele rus Vladimir Putin și anturajul acestuia.

''Trebuie să epuizăm toate posibilitățile de sancțiuni diplomatice și economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliații noștri'', a continuat politiciana social-democrată germană.

Aproximativ 550 de soldați germani sunt desfășurați în baza militară Rukla din Lituania, iar Germania conduce batalionul multinațional din țara baltică. Unități militare similare au fost trimise și în Estonia, Letonia și Polonia în 2017 pentru a descuraja o eventuală agresiune din partea Rusiei, după ce aceasta a anexat Crimeea în 2014 și ulterior a ajutat separatiștii din estul Ucrainei.

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniței cu Ucraina, Rusia a prezentat vineri propuneri privind scăderea rolului SUA și al NATO în fosta Uniune Sovietică și în Europa de Est, cerând negocieri de urgență cu Washingtonul.

De partea sa, Occidentul a amenințat Moscova cu sancțiuni dure dacă în Ucraina ar intra militari ruși.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău