Germania: CDU organizează un referendum intern pentru desemnarea noii conduceri

  • 04 Decembrie 2021 15:28
Germania: CDU organizează un referendum intern pentru desemnarea noii conduceri

Uniunea Creștin Democrată (CDU) din Germania organizează duminică un referendum pentru desemnarea noului lider al formațiunii conservatoare, care îl va înlocui pe Armin Laschet, învins în competiția electorală pentru funcția de cancelar, relatează agenția germană DPA, citată de Agerpres.

Circa 400.000 de membri de partid vor lua decizia preliminară votând online sau prin poștă până în 16 decembrie. Rezultatele vor fi prezentate a doua zi după încheierea votării, iar dacă va fi necesar un al doilea tur de scrutin, acesta se va desfășura din 29 decembrie până în 12 ianuarie anul viitor.

CDU recurge pentru prima oară la un astfel de referendum după înfrângerea suferită în alegerile parlamentare din septembrie. Laschet nu va candida pentru un nou mandat la conducerea formațiunii.

Decizia finală privind noua conducere va fi luată de cei 1001 delegați la congresul CDU, care se va desfășura în format digital, în 21-22 ianuarie 2022. Ulterior, alegerea va trebui confirmată cu voturi prin corespondență.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de noapte București
Meteo Chișinău
17,18
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:2,06 m/s
Fri
11
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
15
Arhivă Radio Chișinău