Germania | CDU își alege un nou lider, în locul cancelarului Angela Merkel

  • 07 Decembrie 2018 09:50
Germania | CDU își alege un nou lider, în locul cancelarului Angela Merkel

Uniunea Creștin-Democrată din Germania (CDU) își alege vineri un nou lider, în locul cancelarului Angela Merkel, în cadrul unui vot în care concurează strâns trei principali candidați pentru postul foarte important, relatează agenția dpa, potrivit Agerpres.

În timp ce intențiile de vot ale membrilor CDU arată că Annegret Kramp-Karrenbauer, aliată a lui Merkel, arată că se află pe primul loc în cursa pentru principala funcție din partid, un fost membru important al formațiunii devenit om de afaceri, Friedrich Merz, și-a asigurat sprijinul mai multor înalți reprezentanți ai partidului în obiectivul său de a-i succeda în funcție cancelarului german.

Ministrul sănătății Jens Spahn se află și el înscris în cursa pentru șefia CDU, dar nu este considerat drept un contracandidat puternic pentru această funcție.

Obținerea funcției de lider al CDU, în cadrul unei conferințe a partidului ce are loc vineri la Hamburg, va reprezenta un pas major pentru câștigător pentru a deveni cancelar după ce Merkel își va încheia mandatul în 2021.

Annegret Kramp-Karrenbauer (56 de ani), fost șefă de executiv de land poreclită ''mini-Merkel'', datorită stilului său politic centrist pragmatic, a fost aleasă secretar general al CDU în februarie 2018, în cadrul eforturilor de a da un nou impuls partidului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,24
Cer senin
Umiditate:38 %
Vint:3,6 m/s
Wed
18
Thu
19
Fri
21
Sat
19
Sun
19
Arhivă Radio Chișinău