Germania: Cancelarul Merkel dorește extinderea lockdown-ului până la jumătatea lunii februarie (media)

  • 19 Ianuarie 2021 12:10
Germania: Cancelarul Merkel dorește extinderea lockdown-ului până la jumătatea lunii februarie (media)

Cancelarul german Angela Merkel intenționează să extindă până la 15 februarie lockdown-ul impus pentru limitarea răspândirii COVID-19, a relatat marți cotidianul Bild, care citează un proiect de hotărâre a guvernului de la Berlin, transmite Reuters, preluat de Agerpres.

Merkel urmează să se întâlnească în cursul zilei cu șefii executivelor celor 16 landuri pentru a lua o decizie asupra eventualei prelungiri a actualului lockdown care a dus la închiderea majorității magazinelor și a școlilor și a introdus alte restricții.

Această rundă de discuții între șefa guvernului federal și reprezentanții landurilor era inițial programată pentru 25 ianuarie, însă întâlnirea a fost devansată din cauza temerilor privind mutații ale SARS-CoV-2 care îl fac mai transmisibil, dintre care unele au fost deja confirmate în Germania.

Țara a închis școlile, magazinele neesențiale, barurile, restaurantele și centrele culturale, în cadrul unui lockdown care a fost înăsprit treptat începând din noiembrie.

Purtătorul de cuvânt al guvernului german, Steffen Seibert, a afirmat luni că există indicii conform cărora curba infectărilor cu noul coronavirus se aplatizează, dar a precizat că numărul noilor cazuri este ''încă prea mare''.

În Germania, peste 2,05 milioane de persoane au contractat noul coronavirus până în prezent, dintre care 47.622 au decedat, potrivit datelor Institutului Robert Koch, specializat în controlul bolilor. Luni au fost raportate 11.369 de noi cazuri și 989 decese în 24 de ore.

Obiectivul guvernului german este scăderea la sub 50 a numărului de infecții raportate la 100.000 de persoane pe o perioadă de șapte zile. Mai multe districte, în special din nordul Germaniei, au atins deja acest nivel. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
5,52
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:4,63 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău