Germania | Biroul pentru Securitatea Informației avertizează asupra creșterii riscului unui atac cibernetic

  • 21 Octombrie 14:16
Germania | Biroul pentru Securitatea Informației avertizează asupra creșterii riscului unui atac cibernetic

Germania este sub o amenințare crescândă a unui atac cibernetic, a declarat joi organismul guvernamental responsabil cu securitatea tehnologiei informației în prezentarea raportului său pentru 2021, relatează DPA, potrivit Agerpres.

Situația actuală este descrisă ca "tensionată până la critică" de către Biroul Federal pentru Securitatea Informației (BSI), cu sediul la Bonn, ridicând nivelul de alarmă de la "tensionat" anul trecut.

Nivelul de alarmă roșu a fost atins în anumite zone, a spus președintele BSI Arne Schoenbohm. Infractorii cibernetici sunt din ce în ce mai profesioniști în metodele lor, în timp ce societatea este tot mai mult conectată digital. Deficiențele grave în produsele IT sunt extinse, a spus el.

"Securității informațiilor trebuie să i se acorde o semnificație mult mai mare și să devină baza pentru toate proiectele de digitalizare", se spune în raport.

Ministrul de interne în exercițiu, Horst Seehofer, a refuzat să răspundă direct la întrebarea dacă BSI, aflat sub controlul Ministerului de Interne, ar trebui să devină un minister de sine stătător în noul guvern în contextul în care negocieri oficiale de coaliție urmează să înceapă joi.

Potrivit lui Seehofer, securitatea generală nu poate fi separată de securitatea cibernetică.

Potrivit BSI, infractorii folosesc acum strategii de atac pe mai multe niveluri utilizate anterior doar în spionajul cibernetic.

O metodă pentru un hacker implicat în negocierea unei răscumpărări de la o victimă este să lanseze simultan un atac asupra unui nou sistem pe care victima obișnuiește să-și continue operațiunile de afaceri.

O alta este ca hackerul să publice date furate pe o așa-numită "pagină de scurgere" pentru a aplica o presiune crescută.

BSI a indicat un exemplu în care un cabinet de psihoterapie a fost piratat, cu pacienți individuali supuși la presiuni, nu doar proprietarii cabinetului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
6,54
Ceață
Umiditate:98 %
Vint:0,45 m/s
Wed
3
Thu
4
Fri
9
Sat
8
Sun
11

Curs oficial BNM 29 Noiembrie 2021

MDL RATĂ TREND
EUR 20.0067 0.1206
USD 17.7357 0.0096
RON 4.0421 0.0244
UAH 0.6543 -0.0016
RUB 0.2348 -0.0026
Arhivă Radio Chișinău