Germania avertizează utilizatorii de software anti-virus Kaspersky că ar putea fi vizați de un atac cibernetic

  • 15 Martie 2022 19:10
Germania avertizează utilizatorii de software anti-virus Kaspersky că ar putea fi vizați de un atac cibernetic

Biroul Federal pentru Securitatea Informației din Germania a recomandat marți evitarea utilizării de software anti-virus dezvoltat de firma rusă Kaspersky, avertizând că această firmă ar putea fi implicată, de bună voie sau forțat, în eventuale atacuri cibernetice, informează AFP.

De la invadarea Ucrainei, acțiunile forțelor armate și/sau a serviciilor de informații din Rusia "sunt asociate cu un risc considerabil de atac informatic", a explicat Biroul Federal pentru Securitatea Informației (BSI) într-un comunicat de presă.

"Un producător rus de software ar putea efectua operațiuni ofensive, să fie constrâns, împotriva voinței sale, să atace sisteme sau să fie el însuși victima unui atac cibernetic, spionat sau utilizat ca un instrument pentru a lansa atacuri împotriva propriilor săi clienți", a apreciat BSI, scrie Agerpres.

În replică, Kaspersky, unul din cei mai mari dezvoltatori mondiali de software, a respins acuzațiile de colaborare cu Kremlinul. Kaspersky precizează că este o companie privată fără legături cu Guvernul rus iar avertismentul lansat de BSI este unul motivat politic.

Kaspersky este o companie globală de securitate cibernetică fondată în anul 1997, ce oferă soluții de securitate și servicii inovatoare pentru a proteja companiile, infrastructura critică, autoritățile guvernamentale și utilizatorii individuali. Portofoliul companiei cuprinde peste 400 de milioane de utilizatori individuali, precum și 250.000 de companii-client. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:51 %
Vint:4,63 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău