Germania avertizează oficial asupra unor noi amenințări militare venite din China și Rusia

  • 08 Martie 2021 14:27
Germania avertizează oficial asupra unor noi amenințări militare venite din China și Rusia

Într-un document intern al Ministerului german al Apărării, aflat la dispoziția publicației Welt am Sonntag, se arată că “Rusia urmărește obiectivul destabilizării și slăbirii NATO”, iar “China încearcă să modifice ordinea internațională, în conformitate cu interesele sale”, transmite defenseromania.ro.

Potrivit publicației germane, ministerul a avertizat cu privire la o amenințare tot mai mare din cauza revendicărilor de putere și a noilor capabilități militare ale Chinei și Rusiei, notează sursa citată

În document se precizează că, după analiza capabilităților militare ale Chinei - drone de atac moderne, 6.850 de tancuri, peste două milioane de militari, 1.600 de avioane de vânătoare, un număr imens de rachete și un potențial nuclear în expansiune sistematică - reprezentanții Ministerului german al Apărării au ajuns la concluzia că China se apropie de poziția de lider la influența globală, și “începe să depășească Rusia inclusiv în ceea ce privește vânzarea de arme și cooperarea militară”.

Reprezentanții chinezi au afirmat în repetate rânduri că puterea nucleară a Chinei nu este la același nivel cu cele ale SUA și Rusiei. Ca urmare, consideră că încă nu este momentul ca partea chineză să participe la negocierile privind dezarmarea nucleară.

În ceea ce privește Rusia, reprezentanții ministerului german sunt îngrijorați din cauza introducerii în dotarea armatei ruse a rachetelor hipersonice cu rază lungă de acțiune, a alocările pentru “menținerea unui potențial crescut al unui atac nuclear de răspuns de pe mare” și, în general, de tendința de “modernizare cu prioritate a capabilităților nucleare”. Partea germană susține că Rusia dispune de 6.375 de focoase nucleare.

În același timp, experții Ministerului german al Apărării apreciază că cei 840.000 de militari ruși încep să devină mai sunt bine pregătiți și să poată fi redislocați rapid.

Potrivit experților germani, între punctele slabe ale armatei ruse pot fi considerate posibilitățile limitate de acțiune pe mare la scară globală și lipsa dronelor de atac.

După cum a informat publicația, “Forțele Armate reprezintă un instrument al puterii politice”, pentru Rusia, iar “cu costuri relativ mici sunt generate beneficii maxime”.

În completarea materialului citat din presa germană, agenția de presă rusă RIA Novosti a ținut să precizeze că politicienii occidentali fac periodic declarații referitoare la amenințarea rusă și că “reprezentanții ruși au subliniat în repetate rânduri că Rusia nu va ataca niciodată un stat membru NATO, dar  Occidentul folosește această scuză pentru a desfășura mai multe echipamente și mai mulți militari în apropierea frontierelor rusești”.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău