Germania: Autoritățile au interzis încă o grupare de extremă dreaptă acuzată de răspândirea ideologiei naziste

  • 27 Septembrie 2023 10:06
Germania: Autoritățile au interzis încă o grupare de extremă dreaptă acuzată de răspândirea ideologiei naziste

Un nou val de percheziții a avut loc miercuri în Germania, după interzicerea unei alte grupări de extrema dreaptă acuzată de răspândirea ideologiei naziste, relatează Reuters, citat de Agerpres.

Au fost vizate, în raidurile desfășurate la primele ore ale dimineții în 12 landuri, sediul grupării cunoscute ca "Artgemeinschaft", precum și 26 de locuințe ale unui număr de 39 de membri, a precizat într-un comunicat Ministerul german de Interne.

"Este încă o lovitură dură dată extremismului de dreapta și piromanilor intelectuali care continuă să răspândească ideologiile naziste în ziua de azi", a notat ministrul Nancy Faeser, explicând că gruparea "a încercat să creeze noi dușmani ai Constituției printr-o dezgustătoare îndoctrinare a copiilor și tinerilor".

Acțiunea de miercuri vine după ce săptămâna trecută autoritățile germane au interzis un alt grup neo-nazist, "Hammerskins Deutschland", având originea în SUA, și au percheziționat casele a 28 de membri, în urma unei anchete care a durat peste un an și la care au contribuit și oficiali americani.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal București
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Tue
19
Wed
14
Thu
15
Fri
11
Sat
12
Arhivă Radio Chișinău