Germania ar putea naționaliza filiala nemțească a Gazprom. Măsura ar fi una „de precauție”

  • 29 August 2022 08:46
Germania ar putea naționaliza filiala nemțească a Gazprom. Măsura ar fi una „de precauție”

Guvernul german a înființat un holding pentru a realiza o posibilă naționalizare a Gazprom Germania, divizia de energie abandonată de grupul rus Gazprom în aprilie, a informat duminică publicația Welt am Sonntag, transmite Reuters, citat de ziare.com.

Autoritatea de reglementare a energiei din Germania a declarat în aprilie că va administra compania, o afacere de comercializare, stocare și transport, în interesul Germaniei și al Europei. Sub denumirea de Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), holdingul este responsabil pentru investițiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental.

Doi avocați de la firma de avocatură CMS Hasche Sigle sunt directori generali, a adăugat publicația. CMS Hasche Sigle a refuzat să comenteze articolul, invocând obligații de confidențialitate.

Ministerul Economiei din Germania a declarat că este la curent cu holdingul și că înființarea acesteia este o măsură de precauție pentru orice măsuri de restructurare. ”Este o instituție creată ca măsură de precauție, care în prezent există doar ca un înveliș al dreptului corporativ”, a declarat un purtător de cuvânt al ministerului pentru Welt am Sonntag.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,4
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:5,14 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
9
Sun
8
Arhivă Radio Chișinău