Germania anunță un acord pe termen lung cu Qatarul, pentru energie „fără Putin”

  • 20 Martie 2022 17:34
Germania anunță un acord pe termen lung cu Qatarul, pentru energie „fără Putin”

Ministrul german al economiei, Robert Habeck, a anunțat duminică un acord pe termen lung între Germania și Qatar pentru furnizarea de energie „fără Putin”, transmite dpa.

După o întâlnire cu emirul Qatarului, Tamim bin Hamad al Thani, Habeck a declarat că a găsit mai mult sprijin decât se aștepta: „Chiar dacă s-ar putea să avem încă nevoie de gaz rusesc anul acesta, în viitor nu va mai fi așa. Iar acesta este doar începutul”, scrie digi24.ro.

Acordul bilateral nu se referă doar la livrarea de gaz natural lichefiat din Qatar, ci și la dezvoltarea de proiecte în domeniul energiei regenerabile și la oferta germană în domeniul măsurilor de creștere a eficienței energetice.

Din Qatar, ministrul german urma să ajungă duminică în Emiratele Arabe Unite, tot în cadrul eforturilor de eliminare a dependenței importurile de gaz din Rusia, care până acum reprezentau 55% din achizițiile germane de combustibili fosili, potrivit sursei citate de Agerpres.

După 24 februarie, când Rusia a invadat Ucraina, Berlinul a renunțat la darea în exploatare a gazoductului Nord Stream 2, prin care urma să primească și mai ușor gaz rusesc, și a început să ia în considerare orice alte opțiuni de asigurare a necesarului energetic.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:75 %
Vint:3,6 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău