Germania | Angela Merkel a refuzat funcția de președinte onorific al Uniunii Creștin-Democrate

  • 21 Ianuarie 2022 15:34
Germania | Angela Merkel a refuzat funcția de președinte onorific al Uniunii Creștin-Democrate

Fostul cancelar Angela Merkel nu va deveni președinte onorific al Uniunii Creștin-Democrate (CDU), a anunțat vineri președintele CDU, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Liderul CDU, Armin Laschet, a declarat pentru canalul RTL/ntv că există preocupări că un astfel de rol nu mai are sens.

"Angela Merkel a ajuns și ea la decizia că nu mai este o poziție care să se potrivească acestor timpuri. Nu avem un președinte onorific. Asta este o tradiție din trecut care nu există acum la nivel federal", a spus Laschet.

Laschet, care a condus CDU la cel mai prost rezultat în alegeri în septembrie anul trecut, va renunța în curând la președinția partidului. Succesorul său Friedrich Merz ar urma să fie ales în cadrul unei conferințe online a partidului sâmbătă.

Angela Merkel nu a contestat rezultatul alegerilor din septembrie, retrăgându-se din politică după 16 ani la timona celei mai mari economii din Europa.

Armin Laschet a a atras atenția asupra faptului că "ultimul președinte onorific a fost Helmut Kohl, care a apoi a demisionat din această funcție".

Kohl, predecesorul și mentorul lui Merkel, a demisionat din post în 2000 din cauza unei afaceri de deturnare de fonduri.

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:99 %
Vint:2,06 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău