Germania: Actuala criză economică, mai puțin preocupantă pentru companii decât cea declanșată de pandemia de coronavirus

  • 31 Octombrie 2022 19:15
Germania: Actuala criză economică, mai puțin preocupantă pentru companii decât cea declanșată de pandemia de coronavirus

Actuala criză economică este mai puțin preocupantă pentru companiile germane decât cea declanșată de pandemia de coronavirus, arată un studiu publicat luni de institutul german Ifo, citat de dpa.

Circa 7,5% dintre afaceri consideră că existența le este amenințată, comparativ cu 21,8% în iunie 2020, conform acestui studiu.

"În lumina puternicei diminuări a creșterii economice, companiile se prezintă foarte robuste", a spus expertul Ifo Klaus Wohlrabe, transmite Agerpres.

Numărul companiilor care se tem în momentul de față pentru viitorul lor este ușor mai ridicat decât în aprilie, când se simțeau amenințate 7,1% dintre companii.

Deosebit de afectat în acest moment este sectorul retailului, în cazul căruia 11,6% dintre societăți și-au manifestat temerea că s-ar putea să nu supraviețuiască.

"Dinamica actuală a inflației constituie o preocupare majoră pentru retaileri", a notat Wohlrabe. "Prețurile mai mari la energie au dus la o ușoară creștere a anxietății existențiale, în special în sectoarele cu consum energetic intens", potrivit acestuia. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Istoria la pachet cu Gheorghe Cojocaru
Meteo Chișinău
13,85
Cer senin
Umiditate:44 %
Vint:2,06 m/s
Tue
9
Wed
10
Thu
13
Fri
13
Sat
14
Arhivă Radio Chișinău