Germania acordă ajutoare sociale pentru tot mai mulți refugiați

  • 03 Septembrie 2015 17:21
Germania acordă ajutoare sociale pentru tot mai mulți refugiați

Un număr de aproximativ 363.000 de solicitanți de azil au primit în Germania în anul 2014 ajutoare sociale în baza legii ce reglementează prestațiile acordate refugiaților, cifră cu 61% mai mare comparativ cu anul anterior.

Cifrele relevă din datele publicate joi, 3 septembrie, de Oficiul federal german pentru statistică (Destatis) și prezentate de agenția EFE.

Astfel, numărul refugiaților beneficiari ai ajutoarelor sociale a crescut pentru al cincilea an consecutiv, iar suma destinată acestor ajutoare a fost suplimentată cu 58% față de anul 2013, cuantumul lor ajungând la 2,4 miliarde de euro.

Dintre toți acești beneficiari ai ajutoarelor acordate de statul german, circa 139.000 provin din țări europene. Jumătate din acest grup european sunt originari din Serbia, Croația sau Muntenegru, alți 14.000 din Macedonia și 18.000 din Rusia. Alți 138.000 de refugiați care primesc ajutoare sociale în Germania provin din Asia, cei mai numeroși fiind sirienii, 41.000, și afganii, 22.000.

Circa 89% dintre toți imigranții beneficiari ai ajutoarelor sociale primesc prestațiile de bază, respectiv o sumă care să le acopere cheltuielile elementare (precum hrană, îmbrăcăminte, locuință, igienă personală), la care se adaugă o sumă pentru alte nevoi personale. Ceilalți 11% primesc un ajutor în completarea celui de bază, în categoria acestora intrând cei care au stat mai mult de patru ani în Germania.

Germania se așteaptă să primească anul acesta circa 800.000 de cereri de azil din partea imigranților, de patru ori mai multe față de anul trecut, a confirmat joi ministrul german al muncii, Andrea Nahles, în timpul unei reuniuni desfășurate la Ankara (Turcia) înaintea summitului G20.

'Fiind una dintre cele mai bogate țări ale lumii, cu o infrastructură modernă, cu un sistem de asistență socială viabil și cu un excedent bugetar solid, putem face față situației', a declarat ea, potrivit agenției Reuters, la respectiva reuniune. Andrea Nahles a mai menționat că guvernul de la Berlin va facilita accesul imigranților pe piața muncii.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
14,24
Cer senin
Umiditate:47 %
Vint:1,54 m/s
Sat
15
Sun
13
Mon
11
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău