Germania a suspendat analizarea anumitor cereri de azil ale refugiaților din Siria

  • 27 Aprilie 2019 13:15
Germania a suspendat analizarea anumitor cereri de azil ale refugiaților din Siria

Germania a suspendat analizarea unora dintre cererile de azil depuse de refugiați sirieni, așteptând o nouă evaluare a situației securitare din țara lor, potrivit grupului german de presă regională Funke, transmite AFP.

Citând Ministerul german de Interne, Funke a precizat sâmbătă că unele dintre aceste cereri de azil exprimate de sirieni au fost "amânate", fiind necesare să se aducă amendamente orientărilor ministerului.

Persoanele în cauză sunt solicitanți de azil cărora li s-a acordat o "protecție subsidiară", și anume celor care s-au confruntat în țara lor cu pericole serioase, acte de război, pedeapsa cu moartea sau tortura.

Potrivit statisticilor guvernamentale, 17.411 sirieni au beneficiat de acest statut în 2018.

Potrivit Funke, organizațiile pentru apărarea refugiaților se tem că guvernul condus de Angela Merkel va refuza cererile de azil ale cetățenilor sirieni dacă ostilitățile încetează în țara lor.

Germania este profund divizată după decizia cancelarului Angela Merkel de a deschide frontierele țării, în 2015, în punctul de maxim al crizei refugiaților, tuturor celor care fugeau din Siria din calea războiului și persecuțiilor.

Afluxul de peste un milion de solicitanți de azil, veniți în principal din Siria, Irak și Afganistan, a alimentat dezvoltarea extremei dreapta în Germania reprezentată de formațiunea Alternativa pentru Germania (AfD), menționează Agerpres.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău